SOCIAL MEDIA MARKETING, BRANDING AND COPYWRITING

Stadslab RAUM

RAUM Utrecht is een creatieve broedplaats en culturele instelling op het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. RAUM experimeert met de publieke ruimte: hoe kunnen we die creatiever inrichten, waardoor we die samen maken? Bij RAUM was ik allround communicatiemedewerker, maar heb ik me vooral gericht op copywriting en het naar een hoger niveau tillen van de social media.

Contentmarketingstrategie | Voor RAUM ontwikkelde ik een contentstrategie op basis van de missie, visie en waarden. Zo kwam er content die niet alleen vermakelijk of informatief was, maar ook een emotionele band creëerde met onze doelgroep.

Social media management | Door strategisch gebruik te maken van platforms zoals Instagram, LinkedIn, Facebook en Twitter, heb ik de missie en visie van RAUM vertaald naar toffe en shareable content. Mijn doel was niet alleen om het publiek te informeren, maar ook om een gemeenschap op te bouwen die actief betrokken is bij de discussies en activiteiten die Stadslab RAUM te bieden heeft.

Merkpositionering en copywriting | Het formuleren van een overtuigende merkpositionering en het schrijven van doeltreffende copy zijn belangrijke elementen. Door de essentie vast te leggen in woorden en het creëren van consistente messaging, hebben we de boodschap van Stadslab RAUM helder en aansprekend gemaakt voor verschillende doelgroepen.

Huisstijl en vormgeving | De officiële huisstijl van RAUM is ontwikkeld door 178 Aardige Ontwerpers. Voor mij echter de taak om deze huisstijl door te vertalen naar de socials en herkenbare visuals en beelden te gebruiken om het merk herkenbaar te maken.